Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13479 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2150 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4671 Tarif
Salata ve Meze
1169 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8267 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Sucuklu Pide
Hamsili Pilav
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Erikli Yavan Dolma
Erikli Yavan Dolma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
50 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kıymalı patlıcan yemeği
Fakir Pastası
Salçalı Pilav
Çakallı Menemen
Cennet Çorbası
Ispanak Yemeği
Hıdırellez Gelenekleri Nelerdir: 10 Farklı Ritüel
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Kahve Hakkında Hiç Bilmediğiniz 10 Gerçek
Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 55 Nefis Tarif
Erikli Yavan Dolma için
Malzemeler
Yarım kilo taze asma yaprağı
2 soğan
20 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ekşi erik kurusu
1 çorba kaşığı reyhan otu
1.5 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 soğan
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr tereyağ
Erikli Yavan Dolma
Nasıl Yapılır
Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Dolma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlılar
50 Dakika
Baklalı & Bezelyeli Enginar
Zeytinyağlılar
70 Dakika
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlılar
100 Dakika
Zeytinyağlı Mor Lahana Sarması
Zeytinyağlılar
30 Dakika
Erikli Semizotu
Zeytinyağlılar
30 Dakika
Pazı Yemeği
Zeytinyağlılar
35 Dakika
Brokoli Yemeği
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.