Fırında Bamya Pilaki

Fırında Bamya Pilaki
25 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Fırında Bamya Pilaki için

Malzemeler

  • 1 kg taze bamya (Tercihen uzun)
  • 3 büyük beyaz soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 5 büyük domates (Küp doğranmış)
  • 2 limon
  • 1 demet taze fesleğen

Sosu için

  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Fırında Bamya Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Bamyaları yıkayıp süzdükten sonra salata kurutucusunda ya da kağıt havlu üzerinde kurulayın. Daha sonra tepeciklerini sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kesin.
  2. Beyaz soğanları çok ince halka şeklinde doğrayıp orta boy, çok yüksek olmayan fırın tepsisinin dibine, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  3. Bamyaları yan yana, aralarına incecik yarımşar limon dilimleri yerleştirerek dizin. Üzerini tamamen kapatacak şekilde ince dilimlenmiş domatesleri kapatın.
  4. Sosu için, tüm malzemeyi çırpın. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerlerine dökün. En son yaprak yaprak taze fesleğenleri yerleştirin.
  5. Tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin, 40. dakikada üzerini açın. Üzeri açık kalacak şekilde 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya pilaki tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo