Karışık Sebze Püresi

Karışık Sebze Püresi
05 Eylül 2020

8 aylık bebekler için bol vitaminli sebze püresi tarifi ile karşınızdayız. Bebekler 8. aydan itibaren anne sütüne ek olarak mamalara başlar. Bu mamaların püre kıvamında olması sindirimi kolaylaştırır. Yapacağınız mamaların içerisinde patates, semizotu, kabak, ıspanak gibi sebzeler kullanarak bebeğinizin yeterince vitamin almasını sağlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, karışık sebze püresi nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak bahar sebzeleri püresi ve ıspanak püresi tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karışık Sebze Püresi için

Malzemeler

  • 1 adet taze patates
  • 3 adet taze fasulye
  • 1 adet küçük boy kabak
  • 1 dal semizotu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
Karışık Sebze Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Patatesi buharda 10 dakika haşlayın. 
  2. Kılçıkları temizlenmiş taze fasulye, kabuğu kazınmış kabak ve iyice yıkanıp süzmüş olduğunuz semizotunu da patateslere ilave edin. 
  3. Bu sebzeleri yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Pişen sebzeleri kevgirle süzün.
  4. Sebzeleri çatalla veya blenderdan geçirerek püre kıvamına getirin. İsteğe göre yoğurt ile tatlandırdıktan sonra bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Karışık Sebze Püresinin Besin Değerleri

  1. Potasyum deposu olarak bilinen patates, sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, demir ve manganez içerir.
  2. Kabak, B vitamini, omega, çinko ve magnezyum içermektedir.
  3. Semizotu, A, B1, B2, B6, C, E vitamini, potasyum, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo