Girit Usulü Bakla

Girit Usulü Bakla
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Girit Usulü Bakla için

Malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 9-10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
Girit Usulü Bakla

Nasıl Yapılır

  1. Baklaların kenarlarındaki kılçıkları temizleyip limonlu suda bekletin. Geniş bir tencereye su koyup bir tutam tuz ekleyin.
  2. Kaynayınca baklaları suya atıp pişene kadar haşlayın. Haşlanan baklaları süzün.
  3. Soğuduktan sonra her bir baklayı küçük doğrayın. Ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını bir tencerede kavurun.
  4. Baklaları ve naneyi tencereye alıp karıştırın. Ocaktan alıp büyük bir servis tabağına aktarın. Yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo