KAYIKTA KABAK TATLISI

6 Kişilik
Kayıkta kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • Hamur malzemesi1 su bardağı yoğurt1 yumurta akı2 su bardağı un1 çay bardağı pudra şekeri1 tatlı kaşığı kabartma tozu2 çorba kaşığı çekilmiş cevizİç malzemesi: 2 dilim balkabağı1 su bardağı tozşeker1-2 çorba kaşığı su
Kayıkta kabak tatlısı hazırlanışı

Yumurta akı ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edip yoğurun.

Kayık şekilli küçük tart kalıplarını yağlayın. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp kalıpla kesin ve hamuru kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Soğumaya bırakın.

Balkabağını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üzerine tozşeker serpin ve suyu ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Pişen kabakları kayık şekilli tartların içine dekoratif şekilde yerleştirerek paylaştırın. Üzerlerine ceviz serpin. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!