Yeşil Pilav

Yeşil Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yeşil Pilav için

Malzemeler

  • 250 gr ıspanak
  • 100 gr tereyağı
  • 3 soğan
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ıspanak suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç
Yeşil Pilav

Nasıl Yapılır

Pirinci ılık suda bekletin ve sonra iyice yıkayarak süzün. Ispanak yapraklarını ve soğanları ince doğrayın. Tereyağından 1 tatlı kaşığı kadar ayırıp kalanını bir tencerede eritin. Soğanları ve ıspanak yapraklarını ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Ispanak suyu, 1.5 su bardağı su, karabiber ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kaynatın. Su kaynayınca içine yıkadığınız pirinçleri ekleyerek karıştırın. Pirinç suyunu çekene kadar hızlı ateşte 3-4 dakika, sonrasında ise ocağı kısarak 10-15 dakika pişirin. Pilavı ocaktan alıp otları ekleyerek harmanlayın. Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin ve fıstıkları hafifçe kavurun. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra üzerine fıstıkları ekleyip servis yapın.

Datça badem köftesi tarifi için TIKLAYIN

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo