KABAKLI TAVUK RULO

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kabaklı tavuk rulo tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça fileto 4 kabak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı süt 4

5 diş sarımsak 1 çay kaşığı köri Tuz

  • karabiber Kızartma için sıvıyağ Düşes patates için: Yarım kg patates 1 çorba kaşığı margarin 3 yumurta sarısı 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri tuz Domatesli sos için: 4 domates 2 sivri biber 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz
Kabaklı tavuk rulo hazırlanışı

Sarımsakları soyup ezin. Derin bir kapta zeytinyağı, süt, sarımsak, köri, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavuk etlerini hazırladığınız sosa ilave edin. Arada bir karıştırarak yarım saat marine edin. 

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve püre yapın. Margarin, yumurta sarıları, tuz ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Sıkma torbasına alıp yağlanmış tepsiye sıkın ve sıcak fırında pişirin. 

Kabakları temizleyin. Uzunlamasına dilimleyip sıvıyağda hafifçe kızartın. Tavuk etlerinin üzerine birer dilim kabak yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 

Domatesleri doğrayın. Sarımsak ve biberleri kıyıp zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyip tuz serpin, sos kıvamında pişirin. Ruloların üzerine döküp fırınlayın. Düşes patates eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!