Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı

Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı
16 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı için

Malzemeler

  • Bir avuç kuşburnu
  • Küçük bir parça taze zencefil
  • 3-4 diş karanfil
  • Bir yemek kaşığı bergamot çayı
Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı

Nasıl Yapılır

  1. Çayı demlemeden önce kuşburnu meyvelerini iyice yıkayın. Kurutulmuş meyveleri sıcak suyun içinde haşlayın. Sonrasında meyveleri başka sıcak suyun içine koyarak, çayı hazırlamak için kaynatın. Çayın içine karanfil, zencefil ve bergamot gibi aromaları da ilave ederek 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin, servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo