PUDİNGLİ TURTA

4 Kişilik
Pudingli Turta tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 gr margarin (oda ısısında)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Puding için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı
Pudingli Turta hazırlanışı

Şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu geniş bir kaba alıp karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamurun dörtte birini buzlukta bekletin. Geri kalanını yağlanmış 26 cm.’lik kelepçeli kalıbınıza kenarlarını yükselterek yayın. Vanilyalı pudingi geniş bir tencereye alın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmasını bekleyin. Daha sonra çemberdeki hamurun üzerine pudingi dökün. Kaşıkla yayın. Buzluktaki hamuru eşit olarak pudingin üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!