ELMALI KEK

8 Kişilik
Elmalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç malzeme için

  • 4 elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı kek hazırlanışı

Yemek tarifleri içersinde en güzel olanı, Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Yumurtalarla şekeri bir kapta mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun yarısını yağlanmış kare kek kalıbına boşaltın. Elmalı harcı hamurun üzerine yayıp kalan hamuru harcın üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:53

Ben denedim harika oldu. Tarif için çok teşekkür ederim.

Misafir12.10.2016 17:25:20

çok lezzetli bi kek. kek yapamayan biri olarak, ben bile şaşırdım sonuca

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!