Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13491 Tarif
Çocuk
364 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2167 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4686 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8295 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Yulaflı Kurabiye
Çikolata Soslu Dondurmalı Profiterol
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Böğürtlenli Pay
Böğürtlenli Pay
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Çanağı
Paşa Sarması
Cunda Ezmesi
İspanyol omleti
Fakir Pastası
Simit Kurabiye
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?
Dünyanın En İyi Kahvaltıları Açıklandı: Listede Türkiye'den 10 Lezzet Var!
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Haziran Ayının Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Yumurta Tekrar Pişirilebilir Mi?
Böğürtlenli Pay için
Malzemeler
500 gr dondurulmuş böğürtlen
1.5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurtanın akı
Böğürtlenli Pay
Nasıl Yapılır
Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın.
Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın.
Kalanını ahududu, tarçın, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın.
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1.5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın. Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün. Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın.
Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
35 Dakika
Yumurtasız Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
30 Dakika
Krem Şantili Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
80 Dakika
Cream Puff
Çay Saati Tarifleri
10 Dakika
Ihlamur Çayı
Çay Saati Tarifleri
725 Dakika
Cold Brew
Çay Saati Tarifleri
20 Dakika
Chai Tea Latte
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.