Yulaflı Kurabiye

Yulaflı Kurabiye
13 Şubat 2023

Buğdaygiller familyasından olan yulafın ana vatanı Batı Asya ve Doğu Avrupa'dır. Türkiye'de en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, lif bakımından oldukça zengindir ve metabolizmayı rahatlatmasıyla bilinir. Özellikle kahvaltılık gevreklerin içerisinde sık sık kullanılır. Stres, depresyon ve uykusuzluğa iyi gelmesinin yanı sıra sinir sistemini olumlu yönde etkiler. Malzemeleriniz hazırsa, çat kapı gelen misafirlere sunabileceğiniz yulaflı diyet kurabiye tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Yulaflı Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Yulaflı kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Yulafın lif değeri yüksek olduğu için bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Özel günlerde sunabileceğiniz aperitif kurabiye tarifleri arıyorsanız, resimli anlatımıyla elmalı kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yulaflı Kurabiye için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yulaf
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 225 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı ufalanmış fındık
Yulaflı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf, un, şeker ve doğranmış kuru kayısıyı bir kapta karıştırın. Fındıkları yanmaz tavada yağsız olarak kavurun.
  2. Tereyağını tavada eritin. Yumurtayı kasede hafifçe çırpın. Yağı ve yumurtayı yulaflı karışıma ekleyin. Elinizle bütün malzemeler karışacak şekilde yoğurun.
  3. Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğün de parçalar koparın. Avucunuzun içinde top yapın ve üzerine hafifçe bastırın.
  4. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yulaflı kurabiyeyi, ev yapımı muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce malzemeleri çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Kurabiye yapımında margarin yerine tereyağı kullanın.
  • Kullanacağınız katı malzemeleri eleyin, yumurta ve unu köpürene kadar çırpın.
  • Kurabiye harcının içerisine çok az miktarda sirke damlatın. Böylece ağızda dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin ve üzerini örtün.
  • Kurabiyelere şekil vermek için, elinizi soğuk suya batırın ve hamur parçalarını avuç içinde yuvarlayın.
  • Kullanacağınız yulafları ufalayarak küçük parçalar haline getirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo