Armutlu Ve Zencefilli Kek

Armutlu Ve Zencefilli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Ve Zencefilli Kek için

Malzemeler

  • 2 armut
  • 3 yumurta
  • ¾su bardağı toz şeker
  • ¾su bardağı süt
  • ¾su bardağı ayçiçeği yağı
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 armut
  • Pudra şekeri
Armutlu Ve Zencefilli Kek

Nasıl Yapılır

Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırasıyla süt, ayçiçeği yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu, tarçını, vanilyayı ve kabuklarını soyup iri doğradığınız armutları ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba yayın. Soğuk fırına yerleştirin. 160 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırından çıkarın. Armutların kabuklarını soymadan uzunlamasına yarıya bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarın. İnce olacak şekilde dilimleyin. Kekin üzerine armutları dizin. Üzerine pudra şekeri serpin. Süsleyip servis yapın.

Not: Unun ölçüsünü kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı armutlar kekin dibine batmayacak yoğunlukta olmalı.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo