Züngül

Züngül
09 Aralık 2021

Kilis mutfağıyla özdeşleşen züngül tatlısı, misafirliğe gittiğiniz hemen her evde rastlayabileceğiniz bir tatlıdır. Üzüm pestilinin unlu ve yumurtalı harca batırılıp kızartılmasıyla hazırlanan bu tatlı, fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kilis usulü züngül tarifine geçebiliriz.

Kilis mutfağının meşhur lezzeti olan cennet çamuru tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Züngül için

Malzemeler

  • 300 gr üzüm pestili
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su 
  • 2 su bardağı un 
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için;

  • Zeytinyağı 
Züngül

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, un, su, kabartma tozu ve tarçın bir kapta çırpılır. 
  2. Kare kesilen pestiller karışıma bulanarak kızgın zeytinyağında kızartılır.
  3. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo