Kestaneli Tatlı

Kestaneli Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestaneli Tatlı için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanillin
  • 20 adet kestane (Haşlanıp kabuğu süzülmüş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı toz badem
  • 5-6 adet kakaolu bisküvi
Kestaneli Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Sütü, irmiği ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın. Orta-kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  2. Haşlayıp kabuğunu soyduğunuz kestaneleri ufak parçalar halinde kesin.
  3. Muhallebi kıvamına gelince vanilini ve kestane parçacıklarının yarısını ekleyin. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
  4. Kestaneli irmik tatlısını hafifçe su ile fırçaladığınız dikdörtgen cam bir kaba, her tarafına eşit dağılacak şekilde yayın.
  5. Kalan kestane parçacıklarını tarçın, un haline getirdiğiniz kakaolu bisküvi ve toz badem ile harmanlayıp tatlının üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo