MAFİŞ

6 Kişilik
Mafiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 5 gr margarin
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • sıvıyağ

Şurup için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Mafiş hazırlanışı

Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.

Yumurta, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış margarini hamur yoğurma kabında çırpın. Elenmiş unu ve suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.

Şurup için sos tenceresinde şekerli suyu  kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. fiurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir yufka şeklinde açın. Yufkadan bir parmak eninde şeritler kesip örgü gibi
şekillendirin. Kızgın yağda kızarttıktan sonra üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!