HAMSİLİ EKMEK

6 Kişilik
Hamsili ekmek tarifi için malzemeler
  • 250 gr mısır unu
  • 150 gr buğday unu
  • 5 gr tuz
  • 10 gr toz şeker
  • 10 gr yaş hamur mayası
  • 150 gr konserve hamsi balığı
  • 25 gr ayçiçeği yağı
  • Pulbiber
Hamsili ekmek hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Mayayı 2 çorba kaşığı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına mısır unu ile buğday ununu eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı su,tuz,şeker ve yağı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamuru serpilmiş tezgahın üzerinde rulo şeklinde yuvarlayıp ortasına hamsilerin dörtte üçünü yayın. Ruloyu kapatıp hamurun üzerini elinizle bastırarak hafifçe düzleştirin.

Hamurun üzerine pulbiber serpip kalan hamsileri dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!