Üç Renkli Lahanalı Börek

Üç Renkli Lahanalı Börek
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Renkli Lahanalı Börek için

Malzemeler

4 yufka
İç malzeme için:

  • 3 havuç
  • 500 gr karalahana
  • 500 gr beyaz lahana 
  • 4 soğan
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için:

  • 2 yumurta 
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Üzeri için:

1 çorba kaşığı çörek otu

Üç Renkli Lahanalı Börek

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan böreklere harika bir örnek...

  1. Börek sosu için yumurta, süt ve sıvıyağı çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın.
  2. İç malzeme için havuçları temizleyip rendeleyin.Beyaz ve karalahanayı temizleyip ayrı ayrı kaplara doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın.
  3. Tavada 1 kaşık yağı kızdırıp soğanın üçte birini ve karalahanayı ekleyin. Devamlı karıştırarak 5-6 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. 1 kaşık yağı tavada kızdırıp soğanın yarısı ve havucu ekleyin.
  4. Devamlı karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Tuz serpip ocaktan alın. Kalan yağı tavada kızdırıp kalan soğan ve lahanayı ekleyin.
  5. Devamlı karıştırarak 6-7 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  6. Birinci yufkayı tezgaha serip üzerine sosu sürün. Yufkanın dört kenarını içe doğru katlayıp büyük bir kare elde edin.
  7. Karenin kenarına havucu uzunlamasına yayın. Yufkayı sarıp rulo yapın. 2. ve 3. yufkaları da aynı şekilde katlayıp birine karalahanalı harcı, diğerine beyaz lahanalı harcı ilave edin. 4. yufkayı tezgaha serip üzerine börek sosunu sürün ve kare şekline getirin.
  8. Hazırladığınız havuçlu karalahanalı ve beyaz lahanalı rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde
    yerleştirin ve hepsini birlikte kalın rulo şeklinde sarın.
  9. Rulo böreği yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kalan sosu sürüp çörekotu serpiştirin.
  10. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.

    Dilerseniz, klasik lahanalı börek tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo