Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Çardak Kebabı
Pankek
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Ispanaklı Çıtır Börek
Ispanaklı Çıtır Börek
21 Ocak 2021
Ispanaklı tarifler
sayfamızdan en lezzetli ıspanak yemeklerine ulaşabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Glütensiz Tuzlu Kek
Sfogliatella
Starbucks Keki
Fakir Pastası
Bebek Muhallebisi
Zelnik
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Kahvenin Serüveni
Ispanaklı Çıtır Börek için
Malzemeler
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
250 gr ıspanak yaprağı
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
3 yufka
1 yumurta
1 tutam muskat
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr beyazpeynir
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Çıtır Börek
Nasıl Yapılır
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Yufkalardan 12x12 cm'lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın.
10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm'lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.
Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın.
4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.
Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyaz peynir ve yumurta ile karıştırın.
Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın.
Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin.
Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Ispanaklı Tarifler
Börek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
50 Dakika
Zelnik
Börek Tarifleri
90 Dakika
Kapalı Börek
Börek Tarifleri
35 Dakika
Lobyani (Barbunya Böreği)
Börek Tarifleri
45 Dakika
Adana Böreği
Börek Tarifleri
120 Dakika
Tis Böreği
Börek Tarifleri
100 Dakika
Peta Böreği
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.