Mantarlı Kuzu Sote

Mantarlı Kuzu Sote
09 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Kuzu Sote için

Malzemeler

  • Yarım kg kuzu kuşbaşı
  • 350 gr mantar
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Mantarlı Kuzu Sote

Nasıl Yapılır

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Etleri tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyip karıştırın. 
Soğanı ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. 
Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağ, doğranmış domates, biber ve baharatları kavrulmakta olan ete ilave edip kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak pişirin. 
Mantarları limonlu sudan alıp kurulayın ve iri iri doğrayın. Ete ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Kapağını açıp orta ateşte 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo