Kuzu İncikli Tandır

Kuzu İncikli Tandır
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu İncikli Tandır için

Malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 3 defne yaprağı
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için

  • 300 g un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Kuzu İncikli Tandır

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
  2. Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
  3. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
  5. Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo