Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13485 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2163 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4685 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8288 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Fırında Sardalya
Lüfer Tava
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fakir Pastası
Tulumba tatlısı
Paşa Sarması
Baba Ganoush
Nişastasız Sütlaç
Cunda Ezmesi
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Lavabo Nasıl Açılır: 6 Doğal Çözüm
İstanbul'da lezzetli yemekler yiyebileceğiniz 11 farklı mekan
İzmir Kahvaltı Mekanları: İzmir'in En İyi 20 Kahvaltıcısı
Malta Eriği Çekirdeği Nasıl Yenir?
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
330 Dakika
Bulgurlu Dana Yanak
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Izgara Dana Ciğer
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Şehzade Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Geleli Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Geschnetzeltes Züricher Art
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Lüle Kebabı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.