ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ

4 Kişilik
Etli kereviz yemeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 3 su bardağı su
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kereviz yaprağı
Etli kereviz yemeği hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.

Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Sebzeleri ekleyin. Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:00:03

limonu nerede kullanıyoruz

Misafir12.10.2016 17:00:08

kerevizi soyduğumuzda kararmasın diye suya sıkıp doğradığımız kerevizi içine atıyoruz

Misafir12.10.2016 17:03:45

yumurta sarısını niye kullanıyoruz

Misafir12.10.2016 17:36:44

Limonu sebzelerde kullaniyorum canim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!