Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4668 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Elmalı Kurabiye
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmas Kurabiye
Haşhaşlı Poğaça
Limonlu Çatlak Kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Yumurtasız kurabiye
Fakir Pastası
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Paslı Döküm Tava 6 Adımda Nasıl Temizlenir?
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Yeni Trend ''Sessiz Lüks''
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Isırgan Otu Nasıl Kurutulur?
Tül Perde Nasıl Beyazlatılır: 4 Farklı Yöntem
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Fas Mutfağı
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
30 Dakika
Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Tavuk Güveç
Tavuk Yemekleri
25 Dakika
Air Fryer'da Tavuk Baget
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Huraideu Chicken
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Kırmızı Elmalı Köri
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Tajine Zitoune
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.