Pazı Soslu Levrek

Pazı Soslu Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazı Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 4 levrek
  • 40 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr brokoli
  • 2 havuç
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızı biber

Pazılı sos için

  • 300 gr pazı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 arpacık soğan
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Pazı Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Levrekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Suyunu süzün. Tereyağını eritin ve levrekleri önlü arkalı kızartın.
  3. Sebzeleri buharda haşladıktan sonra zeytinyağında soteleyin.
  4. Tereyağını eritip, ince doğradığınız soğanı yağda kavurun. Pazı, su, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynatın.
  5. Kaynadıktan sonra kremayı ekleyip mutfak robotundan geçirin.
  6. Servis tabağına önce sebzeleri üzerine balığı yerleştirin. Pazı sosunu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo