Meksika Lazanyası

Meksika Lazanyası
24 Mayıs 2023

Meksika lazanyası denemeye ne dersiniz? İtalya'nın sevilen lezzetlerinden lazanyanın Meksika'ya uyarlanmış versiyonlarını çok seveceksiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Meksika Lazanyası için

Malzemeler

  • 400 gr dana kıyma
  • 410 gr meksika fasulyesi 
  • İki orta boy havuç rendelenmiş
  • İki orta boy soğan ince doğranmış
  • Bir adet ince kıyılmış kırmızı biber
  • 400g doğranmış domates 
  • Beş tam tahıllı dürüm/tortilla
  • 1/2 bardak ekşi krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Meksika Lazanyası

Nasıl Yapılır

  1. Fırınınızı önceden 180C'ye ısıtın.
  2. Yapışmaz bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın.
  3. Soğanı birkaç dakika soteleyin, ardından bir yemek kaşığı su ekleyin (bu, ilave yağ ihtiyacını ortadan kaldırır) ve soğan yumuşak ve yarı saydam olana ve su buharlaşana kadar pişirin.
  4. Isıyı en yükseğe yükseltin ve kıymayı ekleyin.
  5. Topak kalmayıncaya ve kıyma kahverengileşinceye kadar karıştırarak pişirin.
  6. Rendelenmiş havuç, doğranmış kırmızı biber, barbunya fasulyesi, doğranmış domates ve taco baharatını ekleyin. Karıştırın ve karışım koyulaşana kadar 10-15 dakika pişirin.
  7. Fırına uygun bir kaba hafifçe pişirme spreyi sıkın.
  8. Tabağı 2 x tortilla, ardından et karışımının yarısı, 1 x tortilla, kalan et karışımı, 2 tortilla daha ve ardından ekşi krema ile katmanlayın. En üste peyniri serpin.
  9. 30-40 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo