Yoğurt Soslu Tavuk

12 Aralık 2020 tarihinde güncellendi.
Yoğurt Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yoğurt Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • Yarım su bardağı light süt
  • 150 gr süzme yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  köri
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 tutam zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 30 gr file badem
  • 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yoğurt Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın.

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın.

Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 2-3 dakika  karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve  sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo