Ispanak Çorbası

Ispanak Çorbası
18 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanak Çorbası için

Malzemeler

  • 750 gr ıspanak
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 6 su bardağı su
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanak Çorbası

Nasıl Yapılır

Ispanağı yıkayıp süzün ve ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak suyu dökün. Et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tel tel ayırın. 

Soğanları ince ince kıyın. Margarini bir tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Tenceredeki tavuk suyunu azar azar döküp karıştırın.

Ispanak, tavuk eti, tuz, karabiber ve limon suyunu kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine pulbiber serpin ve servis yapın.


Şefin Yorumu :ÇORBANIN TUZU FAZLA İSE...
Çorbanın tuzu fazla kaçtıysa endişelenmeyin. İçine iri doğranmış 1-2 patates atıp birkaç dakika pişirin. Daha sonra patatesleri çıkarın. Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo