Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana

Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana
25 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Mısırlı Ve Buğdaylı Kaygana

Nasıl Yapılır

  1. Kaygana için yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un, süt ve tuzu ekleyip çırpın. Haşlanmış buğday, mısır ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın.
  2. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kaygana hamurundan birer kepçe döküp her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Sosu hazırlamak için yoğurdu uygun bir kaseye alıp tuz ile çırpın. Ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız taze naneyi ekleyin.
  4. Kuru nane ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yanında yoğurt sosuyla beraber ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo