Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma
15 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma için

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 2 kahve fincanı galeta unu
  • 2 yumurta
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Taze soğan
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda 30 dakika bekletip kurulayın. Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtın. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya, sonra galeta unlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Süzme yoğurda, küp doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri, kekiği, tuzu karıştırın. Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına yoğurtlu karışımdan paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Taze soğanın yeşil kısımlarıyla patlıcan rulolarını bağlayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo