KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR

0 Kişilik
Karamelli patlamış mısır tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı glikoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 4 su bardağı patlamış mısır
Karamelli patlamış mısır hazırlanışı

Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın. Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın.

Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!