Döner Kebap

Döner Kebap
30 Nisan 2024

Evde döner yapmanın ilk adımı doğru eti seçmektir ve tabi ki doğru baharatlarla marine etmek de çok önemlidir, evde döner kebap yapmak hiç bu kadar pratik ve lezzetli olmamıştı.

Bursa'nın meşhur lezzeti olan ve püf noktalarıyla sunulan ev yapımı iskender tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Döner Kebap için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg dana tranç 
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Kimyon

Domatesli sos için

  • 2 çay bardağı domates püresi
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 pide

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Döner Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin.
  2. Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin.
  3. Streç filmle sıkıca sarın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin.
  4. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin.
  5. Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
  6. Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Döner kebabı servis ederken yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Dönerlerı tırnak pide ile servis edebilirsiniz.

Pirinç pilavı yanında patates kızartması döner kebabına çok yakışan bir eşlikçidir.

Püf Noktası

Fazla kalan etleri derin donduruca muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo