Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler

Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler
05 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler için

Malzemeler

  • 400 gr dondurulmuş temizlenmiş karides
  • 200 gr süzülmüş ton balığı konservesi
  • 500 ml beyaz şarap
  • 500 ml su
  • 1 defne yaprağı
  • 1 taze acı kırmızı biber
  • 2 greyfurtun suyu
  • 1 pırasa
  • 150 gr yumuşak tereyağı
  • 1 dilim tost ekmeği
  • 20 gr doğranmış kapari çiçeği
  • 20 gr frenk soğanı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • 4~5 dal frenk soğanı
  • İnce uzun kesilmiş greyfurt kabukları
  • 5~6 arpacık soğanı turşusu
  • Taze acı kırmızı biber
Karides, Ton Balığı Ve Greyfurt Pateli Kanepeler

Nasıl Yapılır

Derin ve çok büyük olmayan bir tencereye su ve beyaz şarabı aktardıktan sonra defne yaprağı, bir tutam tuz ve ince dilimlenmiş pırasayı ekleyip pişirin. Dondurulmuş karidesleri soğuk sudan geçirip pırasalı karışıma ilave edin. 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp süzün. Defne yaprağını içinden alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Pateyi hazırlamak için kırmızıbiberi çok ince doğrayın. Bir kasede tereyağını hafif çırpın, içine ince doğranmış kırmızıbiberi aktarın. Tahta kaşıkla karıştırın. Derin bir kaba oda sıcaklığında muhafaza edilmiş karidesli pırasa karışımını alın. Greyfurt suyu ve ton balığı ekleyip karıştırın. El blenderı’nda çekin. Karides karışımına tereyağı karışımı, tuz, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabında 1 saat bekletin. Tost ekmeklerinden çemberle yuvarlaklar çıkarın. Üzerine hafif tereyağı sürün. Karides, ton balığı ve greyfurt pateyi şekilli bir biçimde tost ekmeklerinin üzerine sürün. İnce doğranmış kırmızıbiber, arpacık soğan turşusu ve ince doğranmış greyfurt kabuğu ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo