Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası

Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası
17 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 10 g taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 patates
  • Yarım litre sebze suyu
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • Yarım çay bardağı süt 

Üzeri için

  • Frenk soğanı
  • Kurutulmuş domates
Zencefilli Ve Muskat Cevizli Patates Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız taze zencefili tereyağında soteleyin. Patateslerin kabuğunu soyup küp doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha soteleyip sebze suyunu ekleyin. Tuz, beyaz biber ve muskat cevizi ile tatlandırın. 
  2. Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve blenderdan geçirin. Sütü ekleyip karıştırın ve tekrar kaynatın. İnce kıyılmış Frenk soğanı ve kurutulmuş domatesle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo