Sumak Ekşili Tarhana Çorbası

Sumak Ekşili Tarhana Çorbası
19 Aralık 2022

Şef Fikret Özdemir’in yorumuyla muhteşem bir çorba tarifi. Sumak ekşisiyle yapılan tarhana çorbası.

Daha fazlası için tarhanalı tariflere göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sumak Ekşili Tarhana Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g tarhana
  • 250 g nohut (Haşlanmış)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı Kahramanmaraş pul biberi
  • 2 adet beyaz şalgam (İsteğe bağlı)
Sumak Ekşili Tarhana Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tarhanayı tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ıslanması için bekleyin. Islanan tarhanayı ocağa alın ve yumuşayıp, dağılana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirin. 
  2. Ardından blenderden geçirin ve içine nohut ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  3. Tereyağını bir tavada eritin ve kuru nane ile pul biberi ekleyerek kavurun. Pişen tarhana çorbasının üzerine ekleyin ve çorbayı ateşten alarak sıcak servis edin.
  4. Beyaz şalgamlı tarhana çorbası yapmak için küp küp doğranmış şalgamı pişmekte olan çorbanın içine, pişmesine 10 dakika kala ekleyerek pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo