Susamlı Bayram Çöreği

Susamlı Bayram Çöreği
07 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Bayram Çöreği için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 60 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam
Susamlı Bayram Çöreği

Nasıl Yapılır

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Unu yoğurma kabına eleyerek ortasını çukur şeklinde açın. Yumurta, ayçiçeği yağı, tereyağı, tuz, mahlep, şeker ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve iyice yoğurun. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pekmezli suya ve bolca susama bulayın. Kömbe kaşığına bastırıp şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Tepsiyi fırına yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo