Linzer Bisküvi

Linzer Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Linzer Bisküvi için

Malzemeler

  • 425 gr un
  • 75 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta sarısı
  • 325 gr tereyağı (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı frambuaz reçeli

Tereyağı kreması için

  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Linzer Bisküvi

Nasıl Yapılır

Unu geniş bir kaba eleyin. Şeker, vanilya, yumurta sarıları ve tereyağını ekleyerek yoğurun. Hamuru streç filme sararak 30 dakika derin dondurucuda soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru unlanmış zeminde 5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıbı ile kesin. Yuvarlak hamurların yarısının ortasını şekilli bir kalıp ile keserek pencere açın. Bisküvileri fırın tepsisine alıp 8-10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kreması için, tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Soğuyan bisküvilerin bütün olanlarının üzerine krema sürüp pencereli olanları üzerine kapatın. Ortadaki boşluklara frambuaz reçeli doldurun. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo