Hindistan Cevizli Bisküvi

Hindistan Cevizli Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Bisküvi için

Malzemeler

  • 95 gr Hindistan cevizi
  • 140 gr un
  • 240 gr toz şeker
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 5 yemek kaşığı su

Üzeri için

  • Toz şeker
Hindistan Cevizli Bisküvi

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindistan cevizini fırın tepsisine yayıp ara ara karıştırarak 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Un, şeker, Hindistan cevizi, rendelenmiş muskat, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Hamur halini alıncaya kadar kaşık kaşık su ekleyerek yoğurun. Gerekirse su ilavesi yapın. Hamuru dikdörtgen şeklinde toparlayıp streç filme sarın ve 15 dakika buzdolabında soğutun. Soğuyan hamuru keskin bir bıçak ile keserek spatula yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile hafifçe su sürün ve toz şeker serpiştirin. Fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo