Adana Usulü Avgan Pilavı

Adana Usulü Avgan Pilavı
18 Eylül 2020

Geleneksel Türk Mutfağı’nda pirinç özel bir yere sahiptir. Akdeniz bölge mutfağında yapılan pilavlar tüm Anadolu’da olduğu gibi burada da çok sevilir. Hazırsanız, avgan pilavı tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Adana Usulü Avgan Pilavı için

Malzemeler

  • 1 kg parça et
  • 2 soğan
  • 250 ml ayçiçeği yağı
  • 500 gr baldo pirinç
  • Sıcak su
  • 1 kg havuç
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
Adana Usulü Avgan Pilavı

Nasıl Yapılır

Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzla tatlandırın. Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın. Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo