Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      pembe düşler salatası  pilavınyanınayapılabılecekyemektarifi  bülbülyuvası  kabak mücveri yapımı  ilginç kanepeler  linonata  s茫录tl茫录 irmik tatl盲卤s盲卤  yaş kadayıf  kremali börek  mjgjprudiuvfrjm  erkut  tark  taze bezelye  alabalik tarifi  tavuk but kızartması  kabaklä± suale  fırında beşamel soslu tavuk sote  mayalä± peynirli puaã§a  fesleğen  börülce salatası  tart keçi peynirli  domatsli pilav  zeytinli poaca  kahveli brownie  celtik kebabi  filizafffffffsertyuıopğüasdfg  kasım 2009  marıne tavuk  kä±zä±lcä±k åŸerbeti  paã§anga bã¶greyi
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Ev yapımı limonata...

    Ev yapımı limonata...


    Sevdiklerinize mis kokulu buz gibi bir lezzet ikram edin...

    Bir zamanlar susayınca ilk akla gelen içeceklerden limonata, birkaç yıl öncesine kadar tahtını farklı içeceklere bırakmıştı. Son iki yıldır tahtına yeniden kurulan limonatayı siz de evinizde hazırlayıp sevdiklerinize mis kokulu buz
    gibi bir lezzet ikram edin...

    Gerekli malzeme
    8 limon
    2 su bardağı toz şeker
    1-2 su bardağı soğuk su
    Buz
    Nane yaprağı


      
    Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

      
    Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

     
    Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.









    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 25 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        07.11.2012 11:51
        men eledim yaxsi oldu hamiya melehet gorurem
    « Geri1 2 3 4 5İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Ezogelin çorbası
    Kuruyemişli milföy
    Alev dağı pilavı
    Çikolatalı irmik tatlısı
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?