Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      ekmek pizzası  mini pride  ızgara et  balığın yanına meze  şık sunumlar  nişastalı börek  salamlı börekler  kedi dili tarifler  beyaz badem  kemik erimesi  beyaz et yemeği sosları  salatalik tursusu  diet muhallei  içliköfte saklanması  mercimekli mantä±  cerkez pilavı  pırasa pane  tort  ã§icek ã§ã¶rek  tel şeriyelim  protfiterol  maskolä±n  bali kurabiye  qguchlvfuglryur  tuurta  hakkari  wnfjxeaqzavalpurx
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Ev yapımı limonata...

    Ev yapımı limonata...


    Sevdiklerinize mis kokulu buz gibi bir lezzet ikram edin...

    Bir zamanlar susayınca ilk akla gelen içeceklerden limonata, birkaç yıl öncesine kadar tahtını farklı içeceklere bırakmıştı. Son iki yıldır tahtına yeniden kurulan limonatayı siz de evinizde hazırlayıp sevdiklerinize mis kokulu buz
    gibi bir lezzet ikram edin...

    Gerekli malzeme
    8 limon
    2 su bardağı toz şeker
    1-2 su bardağı soğuk su
    Buz
    Nane yaprağı


      
    Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

      
    Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

     
    Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.









    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 25 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        07.11.2012 11:51
        men eledim yaxsi oldu hamiya melehet gorurem
    « Geri1 2 3 4 5İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Düğün çorbası
    Mantarlı strogonof
    Bahar pilavı
    • Bahar pilavı
    • 2 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Sezar salatası
    • Sezar salatası
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 25Dk
    • Pişirme Süresi: 5Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?