Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      tavuk ciğeri kızartması  tahä±l ã§orbalarä±  bakla derin dondurucuda saklama  pirinc unlu baklava  patates paã§asä±  tahıllı kuarbiye  tavu göğüsü  tavuk butlu yapilan yemekler  meyveli kedidili  baklava damat  hazır ekmek  evlik aåŸä±  nohutlu paça  dişyet krep  fransız muhalebisi  zeytin yağlı taze bamye  giriåŸ yemekleri  3. midye marinat  ıspanaklı sucuklu poğaca  balkabaklä± browni  yilbasi tavugu  bisküvili bombom  kahvaltı çeşitleri  muhallebili mozaik  yayla corbasä±  beyaz cikolata soslu kek  patlıcanlı kebabp  etli enginar tarifleri
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Ev yapımı limonata...

    Ev yapımı limonata...


    Sevdiklerinize mis kokulu buz gibi bir lezzet ikram edin...

    Bir zamanlar susayınca ilk akla gelen içeceklerden limonata, birkaç yıl öncesine kadar tahtını farklı içeceklere bırakmıştı. Son iki yıldır tahtına yeniden kurulan limonatayı siz de evinizde hazırlayıp sevdiklerinize mis kokulu buz
    gibi bir lezzet ikram edin...

    Gerekli malzeme
    8 limon
    2 su bardağı toz şeker
    1-2 su bardağı soğuk su
    Buz
    Nane yaprağı


      
    Limonları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin. Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.

      
    Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.

     
    Limonatanızın yoğunluğuna göre su ilave edebilir, kişi sayısına göre limon adedini ve toz şeker miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz.









    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 25 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        19.03.2013 14:06
        limonata cok güzel oldu
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        01.12.2012 18:05
        annem herzamn yapar
      • Misafir tarafından gönderildi.
        07.11.2012 11:51
        men eledim yaxsi oldu hamiya melehet gorurem
    « Geri1 2 3 4 5İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Süzme sebze çorbası
    Şehriyeli kuzu güveç
    Aromatik pilav
    • Aromatik pilav
    • 4 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 5Dk
    • Pişirme Süresi: 200Dk
    Kazandibi
    • Kazandibi
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?