Cevizli Kolay Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Kolay Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Hamuru açmak için

Üzeri için

İç harcı için

Şerbet için

Cevizli Kolay Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. 
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  4. Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın. Hamuru 30 bezeye ayırın. 10 bezeyi üzerlerine nişasta serperek oklava ile tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. 
  5. Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta serperek üst üste yerleştirin. Hepsini birden oklava ile açarak yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin. 
  6. 10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp cevizlerin üzerine yayın. Kalan cevizli harcı serpiştirin. Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin. Hamuru dilimleyerek kesin.
  7. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp hamurun üzerine gezdirerek dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkardığınız  baklavanın üzerine soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün. 20 dakika bekleyin. Kalan şerbeti döküp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru
Yulaf pare