Baklava Yufkasında Kekli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklava Yufkasında Kekli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Keki için

Şerbeti için

Üzeri için

Baklava Yufkasında Kekli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Tereyağını eritip Ayçiçeği yağını ekleyin ve ılınmaya bırakın. Keki için, yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Bir kat baklava yufkasını serin ve üzerini karıştırdığınız Ayçiçek ve tereyağı ile yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar yağlayarak 10 kat baklava yufkasını serin. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Diğer 10 yufkayı da aynı şekilde aralarını yağlayarak kek hamurunun üzerine dizin. Kalan tereyağını üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Hafif ılınınca dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbetini tamamen çektikten ve soğuduktan sonra Frenk üzümü ile süsleyrek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru