Bademli Revani
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Bademli Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çırpılmış şekerli yağa teker teker ekleyip yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını yumurta sarılı karışma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. İrmik, toz badem ve pirinç ununu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Bir tencerede su ve şekeri kaynatıp şerbetini hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
  5. Şerbetini kolayca çekmesi için birkaç yerinden çatalla delin. Soğumaya bırakın. Revaniyi dilimleyip üzerini kavrulmuş bademle süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.

Dilerseniz, saray usulü klasik revani tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru