Antep Fıstıklı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Açmak için

Üzeri için

Şerbet için

Antep Fıstıklı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tatlınızı yaparken kabartma tozu yerine karbonat kullanabilirsiniz. Eritilmiş margarin, yumurta, süt, ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Azar azar unu ekleyip çok sert olmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 21 bezeye ayırın ve her bir bezeyi nişasta serpilmiş tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. 7 hamuru aralarına nişasta serperek üst üste dizin ve oklava ile büyük yufka olacak şekilde açın. Diğer hamurları da aynı şekilde açarak 3 büyük yufka elde edin. Yufkaların aralarına iri kıyılmış fıstık serpiştirerek üst üste yerleştirin. Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ile yuvarlaklar kesin ve ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Kenarlarını toz fıstığa bulayarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Selanik susamlısı
Portakallı Revani
Bal Parmak Tatlısı
Yalancı Baklava
Tırtıl Baklava
Baklava Hamuru