Malaga Pasta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adını İspanya'nın bir şehrinden alan malaga pastası, çikolatalı ganaj, eritilmiş çikolata ve krem şanti ile hazırlanır. İç kısmında muz kullanılır. Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan malaga pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, tam kıvamında ağlayan pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Malaga Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Malaga pasta muhallebisi için

Ganaj için 

Malaga pasta üzeri için

Malaga Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içine süt, şeker ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kadar çırpın. Karışıma yumurtaları ilave edip tekrar çırpın. Yaklaşık 3 dakika daha çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  2. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ile tepsinin altını ve kenarlarını yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. 
  3. Malaga pasta muhallebisi için; sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte iyice pişirin. Pişen muhallebiyi soğuması için arada bir karıştırın. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpın. 
  4. Malaga pasta ganaj sosu için kremayı ısıtın. Isınan kremaya küçük küçük doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Keki eşit bir şekilde kestikten sonra muhallebiyi döküp, üzerlerine muzu yerleştirin ve ganaj sosunu dökün. Kestiğiniz diğer keklere aynısını uygulayın ve soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra malaga pastanın üzerlerini beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Pasta Tarifleri Muzlu Tarifler

Benzer Tarifler

Fakir Pastası
Muhallebili Bisküvili Pasta
Diyabetik Pasta
Kış Pastası
Çıtır çıtır yaz pastası
Latte Pasta