Pekmezli Ayva Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sahrap Soysal'dan nefis mi nefis ayva dolması tarifi ile karşınızdayız. Bazı yörelerde ayvanın içinin oyulmasıyla hazırlanan ayva dolması, kıyma, kuru üzüm ve pekmez karışımından oluşur. Zengin iç harcı ve mevsimlik ayvaların pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, özel günlerde en çok ilgi gören yemeklerden biridir. Malzemeler hazırsa, Sahrap Soysal'ın videolu anlatımıyla nefis ayva dolması tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak pekmezli ayva dolması tarifine de göz atın.

Pekmezli Ayva Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Pekmezli Ayva Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabuklarını soymadan iyice yıkayın. İkiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Sonrasında yarım santim kalınlığında kabukları ile birlikte dilimleyin.
  2. Limonlu su hazırlayın ve kararmaması için ayvaları limonlu su içerisine koyun.
  3. Tava içerisine zeytinyağı, tereyağı, kıyma ve soğanı alın, altını açarak kavurun.
  4. Kavrulurken tuz, karabiber ve kimyon ilave edin.
  5. 6-7 dakika kavrulan kıymaya kuru üzümü ekleyerek yaklaşık 2 dakika kavurun.
  6. Dolma yapacağınız kabın altına zeytinyağı dökün. Ayva dilimlerini yan yana bitişik şekilde tavanın altına dizin.
  7. İçerisine harç koyun ve tekrar ayvaları dizin. Bu şekilde 2 kat yapın. En üstte ayvalar kalsın.
  8. Pekmezi üzerine gezdirin.
  9. Dağılmasın diye üzerine bir tabak kapatın.
  10. Su ekleyin ve altını açarak kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  11. Bir servis tabağına alınarak servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Video Tarifler Tencere Yemekleri Dolma Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti