Panna Cottalı Ayvalı Pelte
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Panna Cottalı Ayvalı Pelte Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı pelte için:

Üzeri için:

Panna Cottalı Ayvalı Pelte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos tenceresinde kremayı, sütü ve şekeri ısıtın. 1 çay bardağı soğuk suda jelatini karıştırın. Çok kısık ateşte jelatini eritin. Ocaktaki ısınan kremalı karışıma erittiğiniz jelatini ilave edin. Jelatin iyice kremalı karışımla birleşince vanilyayı ekleyin. Karışımı kaynatmadan ocaktan alın. Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında soğumaya bırakın.
  2. Ayva peltesi için kabuğunu soyduğunuz ayvaları rendeleyip tencereye aktarın. Üzerine 1 su bardağı suyu, şekeri ve tarçını ilave edin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişen ayvaları ocaktan alın, blenderda ezin. Tekrar tencereye aktarın. 1 bardak soğuk suda inceltilmiş nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak pelte kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca soğuyan panna cotta tatlısının üzerlerine paylaştırın. Üzeri için ceviz içini, tereyağını ve şekeri bir tavaya aktarın. Karamelleşinceye kadar kavurun. Tatlıların üzerlerine paylaştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti