Kaymaklı İncir
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı İncir Tarifi İçin

Malzemeler

Kaymaklı İncir

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kendinizi şımartmaya yetecek çok kolay kaymaklı incir tarifi

  1. İncirleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra tabanından tamamen kopmayacak şekilde 4’e kesip, yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Ortalarına 1’er tatlı kaşığı kaymak yerleştirip, yer fıstığı serpin. En son üzerlerine 1’er çay kaşığı gül suyu ve bir tutam karabiber serpin. 
  2. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartın, henüz sıcakken üzerlerine 1’er çay kaşığı kadar bal dökün. Kaymaklı inciri nane yaprakları ile süsleyip bekletmeden servis yapın. 

İncir yaprakları, düzenli olarak insülin iğnesi yapmak zorunda olan diyabet hastalarında insülin miktarını azaltır. Potasyum bakımından zengindirler, bu da yemeklerden sonra vücut tarafından emilen şeker miktarını düzenlemeye yardımcı olur.

İncir, ceviz ve kaymak üçlüsü tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Kaymaklı Tatlılar

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti