Elmalı Sultan Lokması
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Sultan Lokması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Elmalı Sultan Lokması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Elmaları ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Kuru üzümü yumuşaması için ılık suda 20 dakika bekletip süzün. Elmaları süzüp tavaya alın. Şeker, üzüm, su ve fıstığı ilave edip kısık ateşte şeker karamelize olana kadar pişirin. Cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yumurta aklarını hafif çırpın. Hazır kek dilimlerini şekilli kalıplarla kesip önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp kek dilimlerini iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Soğumaya bırakın. Kızarmış kekleri servis tabaklarına paylaştırın.

Üzerlerine elmaları kesik kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzümlü harcı sosuyla birlikte elmaların ortalarına paylaştırın. Üzerlerini kaymak ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti