Elmalı Krep
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elmanın kabuğunu soyup ince ince dilimleyin. 2 kaşık margarini tavada eritin. Elma dilimleri ve 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alın. 

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı süt kreması, un ve kalan tozşekeri ekleyerek çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpın, kremalı karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırın. 

1 kaşık margarini geniş bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Sağa sola sallayarak karışımı tavanın tabanına yayın. Krepleri kısık ateşte iki taraflı olarak pişirin. 

Krebi servis tabağına alın, yarısını kaplayacak şekilde elmalı karışımı yayın. Krebi ikiye katlayıp üzerine pudra şekeri serpin. Isıtılmış ızgara şişiyle krebin üzerine çapraz desenler yapın. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti